1.Este dureroasa interventia inserarii implantului dentar, doare?

NU. Interventia este complet nedureroasa, realizandu-se sub anestezie locala, la fel ca si anestezia pentru o extractie dentara.

2.Dar dupa interventie, doare?

In unele cazuri, este posibila aparitia unei dureri minore, absolut normale, ce cedeaza imediat la orice analgezic recomandat de catre medicul implantolog.

3.Cat dureaza insertia unui implant?

In general insertia unui implant dentar dureaza intre 30-45 de minute.

4.Dupa interventie de inserare a implantului, se poate continua activitatea sociala normala?

Da. In general, la pacientul clinic sanatos si caruia ii sunt inserate un numar redus de implanturi dentare, in zilele imediat urmatoare interventiei nici macar nu se observa modificari ale aspectului general facial, cum ar fi usoara tumefactie, care este absolut normala in cazul inserarii mai multor implanturi dentare.

5.Dupa operatie, implantul dentar este vizibil?

Nu. Implantul dentar substituie radacina dintelui, asa incat se introduce in osul maxilar sau mandibular,iar dupa inserare, se face sutura mucoasei gingivale, putand fi evidentiat in intregime numai radiologic.

6.Avand in vedere ca implantul dentar substituie radacina dintelui, cat dureaza pana cand se aplica partea coronara,estetica, cea care este si vizibila?

Avand in vedere ca implantul dentar necesita integrarea osoasa, este necesar un interval de timp cuprins intre 2-6 luni inainte de a se aplica partea coronara, coroana de ceramica sau zirconiu, ce imita dintele natural. Aplicarea coroanei de ceramica sau zirconiu reprezinta o faza distincta de tratament si nu trebuie confundata cu implantul dentar propriu-zis.

7.Operatia de sinus lift este dureroasa?

NU. La fel ca si in cazul inserarii implantului, operatia de ridicare, elevare de sinus este complet nedureroasa, realizandu-se sub anestezie locala. O usoara durere ce cedeaza la analgezicele uzuale, la scurt timp dupa interventie, precum si o tumefactie minora, este absolut normala.

8.Dupa interventia de sinus lift, se poate continua activitatea sociala normala?

Da, dar trebuie tinut cont de faptul ca, fiind o interventie mai ampla, in zilele imediat urmatoare interventiei (in general a doua zi),se constata prezenta unei tumefactii (umflaturi) la nivelul facial ,ce difera ca amploare de la persoana la persoana.

Astfel, desi nu este prezenta durere  ,este posibil ca unele persoane sa prezinte tumefactii mai ample, iar altele mai reduse.Dupa 72 ore, toate semnele clinice incep sa cedeze si deja incepand cu ziua a patra, a cincea, nici macar nu se mai observa din exterior,semnul vreunei interventii.

9.Sunt necesare analize speciale?

Nu, analizele cerute sunt cele normale de sange, nimic special.

10.Oricine este candidat pentru interventia de inserare a implantului?

NU. Exista persoane care desi isi doresc sa opteze pentru inserarea unuia sau a mai multor implanturi, nu pot beneficia de acest tratament. Aici ne referim la persoanele care prezinta o stare generala si/sau locala nefavorabila.
Asfel , persoanele care au suferit un infarct miocardic recent, care au diabet gr.II, care prezinta osteoporoza, nu sunt candidate sub nicio forma pentru implantul dentar. De asemenea, local, cand exista situatia unui camp protetic nefavorabil, rezorbtii osoase ce nu permit aditia osoasa (lipsa masiva de structura osoasa), vecinatatea unor structuri anatomice (canal mandibular,gaura mentoniera), nu este posibila inserarea implantului dentar.
Bruxismul, adica strangera cu o forta foarte mare a arcadelor dentare pe timpul noptii, duce la administrarea de forte disproportionate asupra implantului, ce face imposibila reusita sa .
Totodata ,avand in vedere ca pentru succesul in timp al unui implant dentar, se recomanda o intretinere foarte buna, in clinica noastra nu acceptam interventia de implant dentar pentru pacientii care nu sunt dispusi sa asigure o igiena corespunzatoare, ulterioara inserarii implantului dentar si sa efectueze controale regulate de intretinere a acestuia.
De asemenea, fumatorii inraiti ,sunt sfatuiti sa renunte la fumat, intru-cat s-a constatat clinic ca pacientii ce au continuat sa fumeze dupa introducerea implantului ,au scurtat semnificativ durata „de viata”a acestuia